Wke

Hvordan velge sluk for bass fiske

Går til fiske butikken kan være overveldende, så det er millioner av lokker å velge mellom, og du kan ikke bære det ut til sjøen. Denne guiden vil hjelpe deg å snevre det ned.

Trinn

Hvordan velge sluk for bass fiske. Forstå at det er fem hovedtyper av sluk.
Hvordan velge sluk for bass fiske. Forstå at det er fem hovedtyper av sluk.
 1. 1
  Forstå at det er fem hovedtyper av sluk: crankbaits, spinnerbaits, plast, topwaters, og pilker. Du må bli kjent med hverandre, og deres bruksområder og fordeler. Crankbaits og spinner agn tillate deg å dekke mye vann, og fungerer best i lys vegetasjon og steinete bunn. Jigger gi deg en svært presis følelse på linjen, og er en av de mest effektive lokker når det brukes med en svinekjøtt trailer. Topwaters er best på svært grunt vann eller i områder som er dekket i overflaten vegetasjon, slik som lilje pads. Plast er den mest allsidige. De kan fiskes vektet eller vektløs. Flytende plast kan brukes akkurat som en topwater, og alle typer plast kan fiskes weedless å tillate fiske i ekstremt tung vegetasjon.
 2. 2
  Crankbaits: velg et par dypdykking, grunne og middels dykkere i naturlige agnfisk farger. Få noen "høyt" farger. Finn fett, korte lokker. Mange crankbaits er rangler, hjelper denne bassen å finne agnet. En annen god funksjon for å se etter på en crankbait er svært synlige øyne. Glødende øyne ser ut til å fungere best, rovfisk bruke øynene å hjem på hvor du skal treffe agn.
 3. 3
  Spinnerbaits: få noen spinnere i chartreuse, hvitt og svart med forskjellige kniver. Gull bladene er også bra. Spinnerbaits er vanligvis tilgjengelig i standard eller weedless. Den weedless er et godt alternativ hvis du er fiske i mange cover, men de er også vanskeligere å sette kroken på. Legg en juksemaker krok for å fange korte slående fisk. En 1/0 størrelse for 1/4 oz. Agn og en 2/0 for 3/8 til 1/2 oz.
 4. 4
  Topwaters: velg disse det samme som skrur. Få forskjellige størrelser, fargen er ikke så viktig. Finn de som produserer mye støy. Populære patters er formet som frosker eller øgler. Flytende plast ormer ofte imitere små slanger svømmer på vannet.
 5. 5
  Jigger og plast: få noen poser i mørke farger som svart, lilla eller brun. Få forskjellige størrelser. Ikke glem kroker og søkke å matche presentasjonen. Å fiske en pilk eller plast ormen kastet ut og gi linjen god tid til å treffe bunnen. Bass vil vanligvis treffer et agn mens den faller, så etter det har sittet på bunnen for litt gi stangtoppen en liten trekning for å se om noe har plukket opp agn. Jigger og plast er fisket på en annen måte enn andre typer lokker. I stedet for å hale inn for å produsere "handling" agnet, opptas ved å bevege stangspissen. Etter agnet har truffet bunnen og du har gitt det en rykk, sakte løfter stangtoppen til den peker rett opp i tolv posisjon. la det sitte der en stund og deretter slippe den ned til ni-ti plassering og snelle i slakk. Gjenta disse trinnene til linjen din er i. Du må ha en god følelse for din linje å fortelle når en fisk er biting. De fleste holder sin finger mot linjen mens du løfter stangtoppen. Du leter etter plutselige motstand eller bumping på linjen, eller en linje som går slakk plutselig eller svinger sidelengs. å sette kroken, droppe stangtoppen svært raskt til tre posisjon, og dra den bakover til 12:00.
 6. 6
  Legg en medium spinnende hjul med £ 10. Linje, og en baitcasting med 14-20 lb linje, og du er klar til å starte Bassin 'på noen kropp av vann. Ha det gøy!

Tips

 • Ved fiske med plast, spesielt ormer og øgler du bør hente linjen i alle hastigheter du vil og så la det synke i 30 sekunder og enn heve stangen til 12:00 posisjon
 • Prøv å fiske parallelt med skrenter og langs ytterkantene av luke linjer.
 • Prøv å matche dine sveiv agn til fargene på agn fisk i vannet som du fisker.
 • Hvis du ikke er fanger fisk prøve å endre henting hastigheter og mønstre før du bytter sluk eller farger.
 • Husk at bassen har veldig harde kjever og krever litt innsats å sette kroken effektivt.

Advarsler

 • Walleye er ofte til stede i bass farvann og kan bli tatt med det samme utstyret. IKKE forsøk å ta en walleye av underkjeven, de har store, sylskarpe tenner, og kan alvorlig skade hånden din. Hvis du ved et uhell fange en walleye ta tak i det på sidene rett bak gjellene klem fast og fjerne kroken med en god tang
 • Bass har svært skarpe pigger på sine ryggfinnene. den sikreste måten å ta dem på er ved ansiktet på bunnen kjeven.
 • Også hvis du glemmer tang og fisk har skarpe tenner knipse kroken eller kutte linjen. Eller hvis den ikke har tenner bare riv det ut