Wke

Hvordan skrive en arbeidsplan

En arbeidsplan er et omriss av et sett av mål og prosesser der et team kan oppnå disse målene, og tilbyr leseren en bedre forståelse av omfanget av prosjektet. Arbeidsplaner, enten brukt i profesjonelle eller akademiske liv, hjelpe deg å holde orden mens du arbeider på prosjekter. Gjennom arbeidsplaner, bryter du ned en prosess i små, oppnåelige oppgaver og identifisere de tingene du ønsker å oppnå. Lære å skrive en arbeidsplan slik at du kan være forberedt på kommende prosjekter.

Trinn

Hvordan skrive en arbeidsplan. Identifiser hensikten for ditt arbeid plan.
Hvordan skrive en arbeidsplan. Identifiser hensikten for ditt arbeid plan.
 1. 1
  Identifiser hensikten for ditt arbeid plan. Arbeidsplaner er skrevet av ulike grunner. Bestemme formålet opp foran slik at du kan forberede oss skikkelig. Husk at de fleste arbeidsplaner er for en viss tid (dvs. seks måneder eller ett år).
  • På arbeidsplassen, arbeidsplaner hjelpe din overordnede vet hvilke prosjekter du skal jobbe med i løpet av de neste månedene. Disse kommer ofte rett etter en årlig medarbeidersamtale, eller som team gjennomføre store prosjekter. Arbeidsplaner kan også være et resultat av strategisk planlegging økter din organisasjon har i begynnelsen av en ny kalender eller regnskapsår.
  • I den akademiske verden, kan arbeidsplaner hjelpe elevene lage en tidsplan for et stort prosjekt. De kan også hjelpe lærere planlegge sin kursmateriell for semesteret.
  • For et personlig prosjekt, vil arbeidsplaner hjelpe deg avgrense hva du har tenkt å gjøre, hvordan du har tenkt å gjøre det, og på hvilken dato du har tenkt å ha det gjort. Personlige arbeidsplaner, mens ikke strengt nødvendig, vil hjelpe den enkelte å holde oversikt over hans / hennes mål og fremdrift.
 2. 2
  Skriv innføring og bakgrunn. For profesjonelle arbeidsplaner, må du kanskje skrive en introduksjon og bakgrunn. Disse gir din overordnede eller leder med den informasjonen de trenger for å sette din arbeidsplan i sammenheng. Skrive en introduksjon og bakgrunn er ofte unødvendig for et akademisk arbeid plan.
  • Innledningen skal være kort og engasjerende. Minn dine overordnede at du oppretter denne arbeidsplan. Introdusere den spesifikke prosjekt (er) du skal jobbe med i løpet av denne tidsperioden.
  • Bakgrunnen skal fremheve de grunnene du oppretter denne arbeidsplan. For eksempel deklamere detaljer eller statistikk fra de siste rapportene, identifisere problemer som må tas opp, eller bygge ut av anbefalingene eller tilbakemeldinger du har fått gjennom tidligere arbeid prosjekter.
 3. 3
  Bestem målet ditt (r) og målsettinger. Mål og målsettinger er knyttet ved at de begge peker til ting du håper å oppnå gjennom ditt arbeid plan. Men husk forskjellene også, målene er generelle og målene er mer spesifikke.
  • Mål bør fokusere på det store bildet av ditt prosjekt. Liste over ønskede endelige utfallet av arbeidet plan. Hold det brede, for eksempel gjøre målet være å fullføre et forskningsprosjekt papir eller for å lære mer om skriving.
  • Mål bør være konkret og håndgripelig. Med andre ord bør du være i stand til å kontrollere disse av listen når du oppnår dem. For eksempel vil finne folk til å intervjue for din forskning papir gjør et godt objektiv.
  • Mange arbeider planer bryte ned målene i kort-, midt-og langsiktige middelaldrende,> mål hvis de varierer betydelig. For eksempel kan et selskap på kort sikt er målet å øke seere 30% i tre måneder variere betydelig fra sitt langsiktige mål om å styrke merkevaren synlighet i sosiale medier i løpet av neste år.
  • Mål er vanligvis skrevet i aktiv stemme og bruke handlingsverb med spesifikke betydninger (f.eks "plan", "skrive", "økning" og "tiltak") i stedet for verb med vaguer betydninger (f.eks "undersøke", "forstå", "vet", osv.).
 4. 4
  Vurdere å bestille din arbeidsplan med "smarte" mål. SMART er et akronym som brukes av enkeltpersoner søke etter mer konkrete, nyttige resultater i arbeidsplaner.
  • Spesifikke. Hva skal vi gjøre for hvem? Legg ut hva befolkningen du kommer til å tjene og noen spesifikke handlinger du vil bruke til å hjelpe at befolkningen.
  • Målbare. Er det kvantifiserbare og kan vi måle det? Kan du telle resultatene? Visste du strukturere arbeidet plan slik at "helse i Sør-Afrika vil øke i 2020?" eller gjorde du strukturere det slik at "tilfeller av HIV / AIDS hos nyfødte sørafrikanske babyer ville redusere 20% innen 2020?"
   • Husk at en baseline nummer må etableres for å kvantifisere endringen. Hvis du ikke vet forekomsten av HIV / AIDS blant sørafrikanske nyfødte, det kommer til å være umulig å pålitelig si at du redusert forekomst med 20%.
  • Oppnåelig. Kan vi få det gjort i den avsatte tiden med de ressursene vi har tilgjengelig? Målet må være realistisk gitt begrensninger. Øke salget med 500% er rimelig bare hvis du er en liten bedrift. Øke salget med 500% hvis du dominerer markedet er nær umulig.
   • I noen tilfeller kan en ekspert eller autoritet må bli konsultert for å finne ut om ditt arbeid planmål er oppnåelig.
  • Relevant. Vil dette målet har en effekt på det ønskede mål eller strategi? Selv om det er nok viktig for den generelle helse, ikke å måle høyde og vekt av høy schoolers direkte føre til endring i psykisk helse prosedyrer? Sørg for at dine mål og metoder har en klar og intuitiv forholdet.
  • Tid bundet. Når skal dette målet oppnås, og / eller når vi vet at vi er ferdig? Angi en vanskelig sluttdato for prosjektet. Fastsette hvilke, om noen, ville resultatet føre til at prosjekt for å komme til en tidlig slutt, med alle utfall har blitt oppnådd.
 5. 5
  List dine ressurser. Inkludere noe som vil være nødvendig for deg å nå dine mål. Ressursene vil variere, avhengig av formålet med arbeidet ditt plan.
  • På arbeidsplassen, kan ressursene inkluderer ting som økonomisk budsjett, personell, konsulenter, bygninger eller rom, og bøker. En detaljert budsjett kan vises i et vedlegg hvis arbeidet plan er mer formell.
  • I den akademiske arena, kan ressurser inkluderer tilgang til ulike biblioteker, forskning materialer som bøker, aviser og tidsskrifter, datamaskin og Internett-tilgang, og professorer eller andre som kan hjelpe deg hvis du har spørsmål.
 6. 6
  Identifisere eventuelle begrensninger. Begrensninger er hindringer som kan komme i veien for å oppnå dine mål og målsettinger. For eksempel, hvis du arbeider på en forskningsartikkel for skolen, kan du oppleve at tidsplanen er for full til å tillate deg å forske og skrive ordentlig. Derfor ville en begrensning være overveldende tidsplan, og du vil trenge for å kutte noe ut i løpet av semesteret for å fullføre arbeidet plan effektivt.
 7. 7
  Hvem er ansvarlig. Ansvarlighet er avgjørende for en god plan. Hvem er reponsible for å fullføre hver oppgave? Det kan være et team av mennesker som arbeider på en oppgave (se ressurser), men en person må være ansvarlig overfor en oppgave som blir ferdig i tide.
 8. 8
  Skriv din strategi. Se over arbeidsplan og bestemme hvordan du vil bruke dine ressurser og overvinne dine begrensninger for å nå dine mål og målsettinger.
  • Liste konkrete tiltak trinn. Identifisere hva som må skje hver dag eller uke for å fullføre målene. Også liste trinnene andre folk på laget ditt må ta. Vurder å bruke prosjektledelse programvare eller en personlig kalender for å holde denne informasjonen organisert.
  • Lag en tidsplan. Selv om du kan lage en tentativ fremdriftsplan, skjønner at uventede ting skjer og du trenger for å bygge plass i planen for å unngå å falle bak.

Tips

 • Gjøre arbeidet plan jobben for deg. Arbeidsplaner kan være så detaljert eller så bredt som du ønsker eller trenger dem for å være. De kan være skrevet på et stykke papir eller opprettet på profesjonell programvare, bruk av grafikk og farger. Bruk det som er mest naturlig og effektiv for deg.
 • Identifisere milepæler hvis prosjektet er spesielt stor. Milepæler er punkter gjennom hele prosjektet som synliggjør oppfyller visse mål. De kan også tjene som et utgangspunkt for refleksjon, slik at du kan se på hvor du er i prosessen og sørg for at du fortsatt er på sporet med arbeidsplanen.