Wke

Hvordan øke appetitten

Mens det meste av verden foretrekker å føle seg mindre sulten, kan folk som er undervektige ønsker å øke sine lyster, slik at de kan få vekt. Her er noen forslag til hvordan du kan spise mer kalorier uten å føle fylt. Husk at folk kan alltid gjøre plass til!

Trinn

Hvordan øke appetitten. Unngå å gå lange perioder uten å spise.
Hvordan øke appetitten. Unngå å gå lange perioder uten å spise.
 1. 1
  Unngå å gå lange perioder uten å spise. Mens magen ikke vil krympe, det kan rote med din "appetitt termostat," noe som gjør at du føler deg mindre sulten når du ikke skal være.
  • Spise mer vil ikke nødvendigvis hjelpe. Det er fordi magen utvider for å imøtekomme all maten du putter i den, og deretter går tilbake til sin opprinnelige størrelse når all maten har gått gjennom. Du kan ikke øke størrelsen på magen din, og dermed appetitten, bare ved å spise.
 2. 2
  Snack! Snacks kan hjelpe hvis du har problemer med å spise nok til måltidene, men husk at noen mennesker kan faktisk spise mindre i løpet av dagen hvis de har mindre og hyppigere måltider. Se hva som fungerer best for deg.
  • Det bør være mulig å snack i mellom store måltider og fremdeles føler deg sulten når lunsj eller middag kommer sammen. Bare ikke spise store snacks, og prøv å ikke spise rett før et måltid.
 3. 3
  Hold en matdagbok. Lær når og hva du liker å spise. Holde en matdagbok vil hjelpe deg å ta opp vellykkede matopplevelser og unngå ikke-så-vellykkede.
 4. 4
  Utøve. Det vil hjelpe deg å bygge muskler og bli i bedre form. Mens hard trening kan faktisk dempe appetitten, kroppen din er laget for å ønske å gjenvinne kaloriene taper etter at det øvelser, noe som betyr at du er nødt til å få sulten på enkelte punkt.
 5. 5
  Konsumere en rekke ulike matvarer ved måltidene. Mennesker er programmert til å oppsøke forskjellige typer mat for å oppfylle behovet for de ulike næringsstoffene som kreves for å leve sunt. Det er mye lettere å spise syv mindre kurs enn en gigantisk plate av en enkelt type mat.
 6. 6
  Hold pantry, kjøleskap og fryser godt lager med god mat som du liker å spise. Det er tøft å få vekt når du ikke har mat rundt deg liker å spise, eller mat som du har rundt er uappetittlig.
 7. 7
  Velg høy-kalori, høy næringsstoff matvarer som er mindre fylling. Velg matvarer med lavt vanninnhold, for eksempel tørket frukt, bananer, nøtter og frø, poteter, erter og mais.
 8. 8
  Drikk mer kalorier. Ha en kalori drikke til hvert måltid. Ha noe å drikke når du ikke føler for å spise noe. Noen drikker særlig høy i kalorier inkluderer tranebærjuice (140 + Kalorier), helmelk (150 kalorier), druejuice (160-170 kalorier), sviske juice (170-180 kalorier), og gløgg (~ 300 kalorier).
 9. 9
  Gjør måltidene behagelig. Dekk bordet og spille beroligende musikk. Prøv å spise med noen du trives sammen med.
 10. 10
  Prøv å spise litt raskere. Det tar noen minutter for magen signaler av fylde å registrere. Pass på at du tygge maten grundig (ellers kan du ikke absorbere alle kalorier og næringsstoffer), men prøv å legge mer mat på gaffel. Unngå å sette ned gaffelen mellom biter.
 11. 11
  Bruke større kopper, tallerkener, skåler, og spise redskaper. Du kan være i stand til å spise mer uten egentlig å tenke på det.
  • Alternativt kan du prøve å spise mindre porsjoner dersom et stort måltid virker skremmende.

Tips

 • Tap av matlyst kan være et tegn på depresjon. Vit når du skal søke en profesjonell. Spør deg selv: Har jeg mistet interessert i mat, samt noen andre ting som jeg brukte til å nyte?
 • Tap av appetitt kan også være forårsaket av stress. Finne måter å lette stress kan bidra til å bringe tilbake appetitten.
 • Mangel på appetitt kan være et vanlig symptom på sink mangel.
 • Har en høy-kalori dessert som er relativt sunt, for eksempel en banan splitt eller en bit av pecan pie. Du kan alltid gjøre plass til dessert!
 • Appetitt er forskjellig fra sult og fra vektøkning. Sult er ubehag i magen når den er tom, appetitt er et ønske om mat, vektøkning er økende vekt. De fleste av disse trinnene er rettet mot å få vekt eller være i stand til å spise mer.
 • Mange produkter som er designet for pensjonister (for eksempel "Sikre" linje av produkter som inkluderer rister) skal hjelpe til vektøkning som de er høy i kalorier, med balansert ernæring og ikke fylle deg opp.
 • Omgi deg med gode lukter. Gå forbi bakeriet eller delikatesser.
 • Helsekost og supplement butikker har ofte en rekke produkter utviklet for å hjelpe til med vektøkning. Gjør din forskning og vet risikoen og fordelene før du prøver noen nye supplement. For eksempel har konjugert linolsyre (CLA) fordeler og ulemper. CLA er et godt supplement for muskel gevinst, men det fører også til tap av kroppsfett. Det har vist seg å undertrykke matinntak hos noen studier. CLA kan ikke være bra for noen som er alvorlig undervektig, og trenger å få vekt raskt.
 • Les god mat magasiner. De er bundet til å øke appetitten!

Advarsler

 • Rask og betydelig vektøkning kan være svært dårlig for helsen din, og uten de riktige næringsstoffer kan føre til strekkmerker. Langsom og jevn, på den annen side er mye friskere.
 • Rådfør deg alltid med lege ernæringsfysiolog før du starter en ny diett.