Wke

Hvordan få farget kontakter for å endre din øyenfarge

Mens det er dessverre ingen magisk måte å endre din øyenfarge, fargede kontakter er det nest beste. Enten du ønsker å oppnå en naturlig utseende farger for daglig bruk, eller du ønsker å krydre din Halloween kostyme med sprø cat-øyne, vil denne artikkelen hjelpe deg i gang.

Trinn

Hvordan få farget kontakter for å endre din øyenfarge. Bestem hva slags kontakt linse å få.
Hvordan få farget kontakter for å endre din øyenfarge. Bestem hva slags kontakt linse å få.

Del én: å skaffe fargede kontaktene

 1. 1
  Bestem hva slags kontakt linse å få. Dette vil avhenge av hvorvidt du har pre-eksisterende problemer med synet. Det er to forskjellige typer av fargede kontakter: Reseptbelagte og Plano.
  • Reseptbelagte kontaktlinser brukes på folk som er nærsynt, langsynt eller har en astigmatisme. Reseptbelagte fargede linser endre fargen på øyet samtidig korrigere synet ditt.
  • Plano kontaktlinser er kun for kosmetiske formål. Disse linsene endrer ikke synet ditt på noen måte.
 2. 2
  Velg en farge. Du kan enten velge en hverdagslig farge som etterligner utseendet til en naturlig øye, eller krydre ditt Halloween kostyme med mønstrede linser.
  • Everyday linser kommer i en rekke farger, inkludert blå, grønn, hassel, brun og lilla.
  • Kostyme kontaktlinser kommer i alle slags sprø farger og mønstre som spiraler, brikker, AT-øyne, sebra, Xs, white-out, og til og med tie-dye!
 3. 3
  Gjør en avtale med din optiker. Både reseptbelagte og plano kontaktlinser er klassifisert som medisinsk utstyr av FDA, og du vil trenge å bli gitt en resept.
 4. 4
  Spør din optiker hvis fargede kontaktene er riktig for deg. Husk at ikke alle kan trygt bære kontakter, ettersom det avhenger av formen og helsen til øyet.
  • Din optiker vil gi deg riktige instruksjoner om hvordan du setter inn og ta vare på linsene for å unngå å skade dem og skade øynene dine.

Del to: riktig bruk og stell

 1. 1
  Hold linsene rene. Alltid vaske og tørke hendene før du håndterer linsene dine, og holde neglene korte for å unngå å skrape øyet når du setter dem.
 2. 2
  Sett dine kontaktlinser før påføring makeup. Likeledes bør du fjerne linsene før vask av din makeup. Dette vil unngå å få noen sminke på linsene.
 3. 3
  Ikke del dine kontaktlinser med andre. Gjør du det kan spre infeksjoner eller partikler fra ett øye til det andre.
 4. 4
  Rengjøre og endre linsene regelmessig. Pass på å følge instruksjonene som er gitt til deg av din optiker.
 5. 5
  Oppbevar linsene i riktig tilfelle. Tilfeller bør endres hver tredje måned.
 6. 6
  Bare holde kontaktene så lenge øye-omsorg profesjonelle har anbefalt. Over-bruk kan forårsake skade på øyet over tid.
 7. 7
  Pass på at du ikke setter inn linsene innsiden ut. Gjør du det vil ikke skade øynene, men kan være ubehagelig. Å sørge for at du setter det på riktig måte, holder kontakten linsen på fingeren din og se det fra den siden for å se hvilken vei det folder.
 8. 8
  Pass på å ta ut linsene før du går i dvale. Sove med kontaktlinser i øyet kan gi irritasjon og tørrhet i morgen.
 9. 9
  Fjerne linsene hvis du opplever smerte eller irritasjon. Dersom du opplever rødhet i øyet, stikkende, brennende, eller smerte, er dette et tegn på at noe er galt. Ta ut linsene og slutte å bruke kontaktene dine før du har snakket med optikeren din.

Advarsler

 • Siden pupillstørrelsen stadig endrer avhengig av belysningen, kan kontaktlinser hemme din visjon om natten når eleven er større enn plassen med linsene.
 • Kontaktlinser kan skifte litt når du blunker, noe som gjør det mye mer åpenbart at du er iført fargede linser, og midlertidig blokkerer din visjon.
 • Ikke bruker kontaktlinser med mindre du har fått en resept. Din optiker vil avgjøre om du kan trygt bruke kontaktene basert på formen og størrelsen på øyet.
 • Besøk øyet lege umiddelbart hvis du opplever plutselig tap av syn, vedvarende tåkesyn, smerter i øyet, infeksjon, hevelse eller annen irritasjon.
 • Kontaktlinser kan gjøre øynene mer følsom for lys, så bør du vurdere iført solbriller eller en lue / visir for å beskytte øynene mot solen.

Tips

 • For et naturlig utseende, velge en farge som er noe i nærheten av din naturlige øyenfarge. Husk at hvis du går mye lettere (fra mørk brun til lys blå, for eksempel), vil det være klart for andre at du har på deg linser.
 • Pass på å øve inn og fjerner linsene med optometrist din før du gjør det hjemme.