Wke

Hvordan du rengjør retter på en campingtur

Hva gjør du med dine skitne plater og matlaging utstyr mens du camping? Du kan ikke bare oppbevare dem og bruke dem igjen. Disponibel ting ikke fungerer, fordi du har å hale poser med søppel overalt med deg. Heldigvis finnes det flere måter å få rene og uberørte retter mens camping, og du er i ferd med å lære dem.

Trinn

Hvordan du rengjør retter på en campingtur. Smøre et tynt lag med biologisk nedbrytbar såpe på utsiden av før koking.
Hvordan du rengjør retter på en campingtur. Smøre et tynt lag med biologisk nedbrytbar såpe på utsiden av før koking.

Med såpe

 1. 1
  Smøre et tynt lag med biologisk nedbrytbar såpe på utsiden av før koking. Dette vil bidra til å holde pottene fra forkulling og gjøre rydde opp lettere.
 2. 2
  Kok rengjøring vann mens du lager mat hvis du har en åpen brenner, eller på bålet mens du spiser. Det er mye lettere å rengjøre kokekar rett etter matlagingen, ellers maten avkjøles og stivner på innsiden av grytene.
 3. 3
  Sett ut tre potter eller bøtter:
  • Vask pot: inneholder varmt vann med noen dråper av biologisk nedbrytbart såpe.
  • Hot-skyll potten: klart, varmt vann.
  • Cold-skyll potten: kaldt vann med en liten sprut av blekemiddel eller lignende substans å drepe bakterier (se tips nedenfor)
 4. 4
  Skrap plater og panner før vask. Tørk dem rene for å få det meste av matrester ut av dem. Dette vil holde vaskevann fra å bli for skitten, for fort.
 5. 5
  Skrubb rettene i vask potten. Hvis du gjør dette rett etter at du koker, bør det krever minimalt med skrubbing (med mindre du er helt brent potten mens matlaging).
 6. 6
  Dypp rettene i hot-skyll potten, holde dem med tang. Dette er viktig fordi det blir alt av såpe ut av rettene slik at de er trygge å spise av senere.
 7. 7
  Fordype rettene i kald skylling for tjue (20) sekunder.
 8. 8
  Plassere retter på en ren klut bakken eller på et stykke aluminiumsfolie å dryppe tørre. La dem lufttørke hvis du har tid, ellers et papirhåndkle vil fungere. Lufttørke, plassere retter i en ren, tørr, mesh snor bag, og heng snøring på en grein, eller annen hendig ligaen, slik at posen med retter inne ikke rører ved noe. Luft og sol vil tørke alt raskt uten å berøre noen overflate som kanskje ikke er ren. Blekemiddel vil fordampe.
 9. 9
  Kast den skitne parabolen vann ved først å kjøre en sil gjennom det, grundig, for å fjerne alle matrester.
 10. 10
  Bær vann 200 fot (60 m) fra din leirplass og eventuelle vannkilder, og kaste den ut i en omfattende område, eller hell den i brann gropen hvis du har en.
 11. 11
  Ta sil og tøm den i en pose som du vil pakke og bære ut med deg.
 12. 12
  Helle din skyllevann i tomt vaskebalje å skylle ut eventuelle såperester. Hell dette vannet ut over samme sted du dumpet din vaskevann.
 13. 13
  For å desinfisere kar, hell den kjølige blekemiddel vann i skylle karet, og deretter inn i vaskebalje. Til slutt, hell at vann ut over samme sted som de to foregående dumper.

Uten såpe

 1. 1
  Finn sand eller grus (som fra en bekk eller elv seng er minst sannsynlig å ha organisk materiale i det).
 2. 2
  Varme vann som beskrevet ovenfor.
 3. 3
  Smøre en liten mengde av noen leftover matlaging fett på rettene, legge tre aske fra bål, og bland i et par teskjeer av varmt vann til en tykk med rengjøringsmiddel resultater. Dette såpevann blandingen er tøffe - se Advarsler nedenfor.
 4. 4
  Bruk en håndfull sand eller grus som et slipemiddel å skrubbe oppvasken ren, med en separat vask potten og skyll potten.
 5. 5
  Dryppe eller lufttørke.
 6. 6
  Varme retter rett før matlaging med dem igjen for å hjelpe til med sterilisering.

Såpe-mindre metode 2

 1. 1
  Før du bygger et bål, rydde på ildsted. Ikke brenn søppel i ildsted. Hardwood aske er best for å gjøre retter. Når du er ferdig matlaging, la ilden brenne ned til et håndterbart nivå.
 2. 2
  Velg en god størrelse metall potten, hvis du har en som er sprø eller fettete fra matlaging, er at man skal bruke.
 3. 3
  Bruk en lang håndteres SERVERINGSSKJE å sette glør og aske inn i potten. Om to kopper vil gjøre for de fleste søl.
 4. 4
  Legg akkurat nok vann til å lage en tynn, tykk pasta som er varmt å ta på, men ikke skålding, og bland det med asken.
 5. 5
  Smøre varm aske lim rikelig over alle skitne tallerkner og bestikk. Det vil se forferdelig, men det fungerer. Bruk trekull å skrubbe noen crusted-på mat. For sta skorpe, la asken lime suge på i noen minutter.
 6. 6
  Samle rikelig vann fra kilden, og bære den, og de ​​skitne tallerkner, minst 200 meter fra vannkilden. Nest retter og kjøkkenutstyr så mye som mulig, og skyll dem én om gangen, over haugen, for å spare vann. Sett hvert skylles arb til side på et rent, tørt sted før du er ferdig. Sørg for å skylle hendene.

Spray og vask

 1. 1
  Bruk non-stick panner, helst analon og non stick griller, og vie et billig sett med matlaging utstyr for camping - en som du ikke har noe imot å bli forkullet på utsiden. Når kokekar er fortsatt varmt, umiddelbart etter koking, raskt tørke dem ut med et papirhåndkle, ved hjelp av tang for å unngå å brenne hendene. Gjenta med ekstra håndklær hvis nødvendig, til nesten ingen rester som er igjen.
 2. 2
  Spray litt vinduet renere eller annen spray renere - bare litt vil gjøre - på pannene og la den sitte på dem mens du spiser. Når du er ferdig med å spise, spray litt renere på resten av dine retter.
 3. 3
  Tørk rettene dynket i spray med tørkepapir så det er svært lite rester igjen på dem.
 4. 4
  Skyll med rent vann.
 5. 5
  Forstå hvorfor dette fungerer. Mindre vann blir forurenset og dumpet på Campingplasser eller i nærheten vassdrag. Maten i vaskevannet ikke råtner ikke på campingplassen tiltrekker maur kolonier og / eller gnagere. Maten blir tørkes opp og kastes i søpla, eller brent, ikke dumpet på bakken eller i elver. Hvis du ønsker å ha nesten null effekt, spray med renere og tørk med en klut og deretter vaske filler hjemme, slik at nesten ingen rester på campingplassen eller i vassdrag.

Alternativ metode: Lick innsiden av dine personlige retter før maten er herdet. Helle vann i å bidra til å skrape partiklene og gulping vannet er også et godt valg. Det andre alternativet bør brukes på gryter og panner i tillegg. Dette kalles den store jafs. Disse metodene fremme la-no-spor camping og skal brukes av hardcore camping type.

Tips

 • Jo varmere vannet jo bedre. Den lar rettene renses mer effektivt, fremme sterilisering.
 • Har ikke nok beholdere eller bøtter å holde vaske eller skylle vann? En trashbag eller to, inne i en solid boks, vil gjøre i en klemme.
 • Vurdere rekkefølgen du vasker her: kopper / først, gryter siste. Pots vil være den mest skitne og også vil være oppvarmet neste gang du koker, drepe eventuelle bakterier.
 • Noen mennesker foretrekker å hoppe over blekemiddel. Hvis vannet er varmt nok og såpe brukes, bør oppvasken være ren til neste gang.
 • 1 capful av blekemiddel vil sterilisere 5 gallons (20 L) vann - du trenger ikke mer enn en liten bit for en eller to gallons (4-8 L). (En femtedel av en capful er mindre enn en spiseskje.) Ti dråper blekemiddel er et godt forhold for en 2 liters bøtte. Det hjelper også minimere pakking, så trenger du bare en liten dropper flaske å rydde opp etter flere måltider.
 • Furu halm eller blad søppel wadded opp gjør også en god skrubb børste til å skure ut fast på mat fra en pott.
 • Hvis du ikke har noen såpe og kan ikke finne noen grus eller sand å bruke som et slipemiddel scrub, vil gjørme fungere som en renere å fjerne mat skorper fra deg maten. Bare sørg for at du vasker alt i kokende vann.
 • Vask alltid hendene før du håndterer retter å begrense spredningen av bakterier.
 • For super-enkle opprydding og mye lettere retter (viktig for pakke-camping i villmarksområder), prøv folding plast camping retter. Når du er ferdig med å bruke dem og brette dem, de lå flatt så er veldig lett å skylle og tørke ren.
 • Teflon kokekar krever bare tørke av med et papirhåndkle og noen sterilisering.

Advarsler

 • Den alkaliske vann, skapt ved å blande tre aske med fett, kan være veldig harde på hendene. I ekstreme tilfeller kan denne basen løsning forårsake etseskader akkurat som en syre. Bruk glovesm hvis du har fått dem, eller en pinne for å gjøre skrubbing, og skylle hendene grundig når du er ferdig.
 • Bruke blekemidler og andre vaskemidler kan ha en skadelig effekt på miljøet. De er ikke tillatt i delikate villmarksområder som Boundary farvann kano området.
 • Mat tiltrekker bjørn og andre dyr. Aldri la noen matvarer, snacks, godteri, matrester, utklipp, i umiddelbar nærhet til dine telt og camping.
 • Vennligst ikke skylle såpevann retter i den nærliggende elv eller innsjø, selv om vaskemiddel sier "nedbrytbart", er dette skadelig for akvatiske organismer.
 • Ikke bruk stillestående vann, som det er mer sannsynlig å inneholde skadelige parasitter.