Wke

Hvordan bli veganer

For mange mennesker, å være veganer er mer enn bare å si farvel til kjøtt produkter. For mange veganere, inkluderer denne livsstilen vedta et bestemt tankesett som er våken for dyrs rettigheter problemer, helse behov, personlig respekt for liv og bekymring for miljøet evne til å mate alle levende vesener. De fleste altetende tror blir en veganer er umulig, og kan ikke engang begynne å forestille seg hvordan de kan være i stand til å overleve, enn si nyte livet uten typiske smaker de har blitt vant til. Men med en positiv holdning, et ønske om å gjøre en endring i en sunn retning, og litt kreativitet, er det mulig å oppdage en helt ny verden og høste en rekke fysiske, mentale og emosjonelle fordeler, ikke minst økonomiske besparelser.

Trinn

Hvordan bli veganer. Undersøke vitenskapen bak ernæring, mat og helse.
Hvordan bli veganer. Undersøke vitenskapen bak ernæring, mat og helse.
 1. 1
  Vær tydelig på hvorfor du blir en veganer. Dette er en stor endring i din livsstil, for ikke å bli tatt lett som en trend. Etter å ha dine grunner foret ut vil ikke bare sikre at du ikke kaster bort din tid og innsats gjør noe du ikke virkelig brenner for, men det vil også hjelpe deg å feste med det. Hvis det er en bestemt essay, et bilde eller sitat som forsterker ditt ønske om å bli veganer, skrive den ut og sette den på et sted der du ser det ofte, som kjøleskapet ditt.
 2. 2
  Få en fysisk. Gå til legen din og sørg for at du er i grei fysisk form. Fortell legen din planer om å bli veganer, og spør om det er noen hensyn å ta i betraktning gitt din medisinske historie. For eksempel de med anemi må være spesielt oppmerksomme på å få nok jern i vegansk kosthold.
 3. 3
  Undersøke vitenskapen bak ernæring, mat og helse. Du trenger ikke å være en ernæringsfysiolog eller lege for å forstå bakgrunnen for sunn livsstil, men det hjelper å legge ammunisjon til forsøk på å være konsekvent i møte med mulige motløshet og skuffelse, som du vil bli konfrontert med ofte. Kunnskapen hjelper bør du finne deg selv eller din familie kvalm med resultatene av eksperimentering. Det er nok av enkle å lese materiale om emnet. Lære så mye som mulig om ernæring, mat og helse vil bare gjøre deg godt.
 4. 4
  Still spørsmål fra virkelige mennesker som er veganer eller finne en kompis til å gå sammen med deg i din nye eventyr. Surf for samfunn på nettet eller se etter en lokal klubb eller gruppe i ditt område. Bedre ennå, invitere en venn eller familiemedlem til å bli med deg eller eksperimentere med deg.
 5. 5
  Enkelt inn i det. Lag en plan for å gi opp en slags ikke-vegansk mat per uke. Ikke bare vil dette gjøre for en enklere livsstil justering, men det vil også hjelpe kroppen din å gjøre overgangen så smidig som mulig. Noen plutselige, drastisk endring i kostholdet ditt vil trolig skape kaos på kroppen din, spesielt hvis du går fra å være en alteter å være veganer. Lytt til kroppen din og være lett på deg selv. Ikke tving deg selv til å endre alt på en gang uten veiledning. Du må vite hvordan du skal erstatte visse elementer som protein og fett før du tenker at en leder av salat er alt du trenger for resten av livet.
 6. 6
  Vite forskjellen mellom levende mat og livet mindre produkter forbrukes som mat. Det er mye vanskeligere for veganere enn for vegetarianere. Du vet allerede at du ikke kan spise ost fordi kyr utnyttes for å generere melk for å lage ost, men visste du at selv de fleste ost alternativene inneholder kasein, et melkeprotein? Gjøre lekser og lese ingrediens etiketter for å hindre utilsiktet forbruk av ikke-vegansk mat.
 7. 7
  Lær bedre bruksområder for tofu (og soya produkter generelt). Det er en god kilde til både protein og kalsium, og du kan tilberede det på en rekke måter, men det er ikke så sunt som man skulle tro. Det tar litt tid å bli vant til, spesielt hvis du aldri har spist mye tofu før, men gi det en sjanse. Tofu, sammen med soya eller ris melk og andre ikke-kjøtt alternativer, kan være dine beste venner i vegansk verden.
 8. 8
  Få tid til å lage mat. Mest ferdigmat kommer til å være off-limits, så om du liker det eller ikke, er du nødt til å lære å lage mat. Det vil gi deg en større sammenheng med maten, som det kan være spennende og svært givende. Erkjenne at smak og opplevelse av maten er like viktig som det praktiske ved å implementere den inn i din livsstil. Vær kreativ og velge et utvalg av råvarer og produkter for å unngå monotoni og kjedsomhet. Det er mange veganske kokebøker og online oppskrift nettsteder i dag for å gi deg inspirasjon. Investering av dine beste energier og mentale evner til den daglige oppgaven med matlaging vegan måltider kan forbedre din nytelse og tilfredsstillelse av re-trening smaksløkene til å nyte nye, selv rare smaker.
 9. 9
  Belønn deg selv. Etter å ha lært hvordan å takle den ekstreme makeover på kjøkkenet, budsjett, din fortid tid, din helse og ditt utseende, gjør det et poeng å unne deg en ny garderobe, en ferie, eller et nytt kjøkken.
 10. 10
  Del din glede. Det er ingenting mer tilfredsstillende enn å bli anerkjent for gledelig noen andres magen. Behandle noen familie eller venner til en gourmet måltid som du selv forberedt med alt tilbehør. Være en vegansk evangelist gjennom positiv demonstrasjon og hjelpe andre å oppdage hvordan de også kan gjøre at overgangen fra å spise kjøtt for å smake på ferske, hele matvarer.

Tips

 • Ikke gi opp! Være vedvarende tross dine feil, er avsky, eller motløshet andres styrke din vilje til å lykkes og leve opp til det du allerede vet er det beste for deg. Og ikke hate deg selv hvis du skje til høsten og finne deg selv buldre ned en cheeseburger eller to. Tilgi deg selv og unn deg selv regelmessig med en syndfri dessert som saftig tofu ostekake, avskjær og alt!
 • Le av dine feil og vurdere å holde en journal av dine nyvunne kjærlighet.
 • Husk at mange asiatiske matvarer er vegan-vennlig.
 • Besøk vegetariske restauranter og utfordre deg selv til å lære sine menyer. Hvis de ikke vil dele sine hemmelige oppskrifter med deg, prøv å etterligne det du har hatt glede av å spise ved å se etter den, eller noe som ligner på det i bøker eller på nettet.
 • Forstå hvorfor du blir veganer. Ikke gjør det for overfladiske grunner.
 • Prøvetaking et utvalg av frisk frukt og grønnsaker, nøtter, korn, frokostblandinger, etniske smaker, og endeløse merker dedikert til wholefood erfaring vil lære deg hva du kan innlemme i din daglige rekke deilige måltider.

Advarsler

 • Dens nyttig å huske at ikke alle vil støtte deg i din beslutning om å bli veganer. Noen familiemedlemmer som liker å spise kjøtt kan ikke være støttende av ditt valg. Ikke la sine tanker påvirke din beslutning fordi det deg at du er i endring, ikke dem.
 • Ikke bruk veganisme som en måte å maskere anoreksi eller andre spiseforstyrrelser. Som enhver diett, kan veganisme bli misbrukt. Lær hva kroppen din trenger for å være sunn, så gi deg selv med at ernæring.
 • Vær oppmerksom på at de fleste leger får forbausende lite opplæring i ernæring under legestudiet. Videre er de fleste leger i dag mottatt at utdanning mens veganisme ble i stor grad latterliggjort av mainstream vestlige samfunn. Hvis legen motsetter seg en vegansk diett for tilsynelatende ideologiske grunner, så ta kontakt med en registrert dietetiker (RD), som de er vanligvis opplært i plante-baserte dietter.
 • Å være veganer betyr ikke nødvendigvis at man er sunnere, ta vare å studere ernæring grundig fra objektive kilder før du fortsetter.
 • Være skeptisk til for mye soya, forskning soya bivirkninger, har som nyere studier funnet ut at det kan være skadelig (ved å rote med dine hormoner). Hvis du baserer kostholdet på dem, kan tofu og soya raskt slå inn i dine verste ernæringsmessige fiender.
 • Ikke overdriv dessert og kake substitutter. Selv om vegan, kan de fortsatt gjøre deg overvektig hvis du overindulge. Alt med måte.
 • Hvis du tar Omega-3 tilskudd, husk at de fleste er laget av fiskeolje, og er ikke veganer. Veganske kilder til Omega-3 fettsyrer er linfrø, linfrøolje og valnøtter. 1 ts linfrøolje dekker dine daglige behov.
 • Vær forsiktig med søtsaker, som mange inneholder honning eller gelatin.
 • Hvis du har eksisterende spesielle medisinske tilstander, alltid konsultere legen din før du tar fatt på en drastisk endring i kosthold og livsstil. Fortsett med forsiktighet, og lytt til kroppen din. Dette gjelder ethvert kosthold.
 • Siden de fleste planter er ikke en pålitelig kilde til B12, kan det føre til en mangel. Det kan være lurt å vurdere å ta en B12 supplement. Mangel på beste fall kan forårsake betydelig tretthet / svakhet. I verste fall kan det øke risikoen for hjertesykdommer og anemi og kan også forårsake alvorlige irreversible skader på nervesystemet. Et godt tips er å drikke to glass nondairy melk (1 kopp har 50% av den anbefalte B12 inntak). Kjøtt analoger også inneholder mye B12.

Ting du trenger

 • Overgangsordninger matvarer (veggie burgere, pre-laget veggie burritos, eller andre ferdiglagde matvarer), hvis du bestemmer deg for å bruke dem.
 • Vegansk mat, som fersk og ubehandlet som mulig (mange veganere også argumentere for økologisk mat).
 • Rikelig med vann for å fukte og avgifte kroppen.
 • Tålmodighet og vilje til å fortsette å lære.