Wke

Hvordan å tilgi

En av de thorniest og vanskeligste tingene vi mennesker noen gang bedt om å gjøre er å svare på ondskap med godhet, og til å tilgi det utilgivelige. Vi elsker å lese historier om folk som har respondert på hat med kjærlighet, men når det nettopp det som kreves av oss personlig, synes vår standard for å være sinne, angst (frykt eller angst), depresjon, rettferdighet, hat, osv. Likevel studie etter studie viser at en av nøklene til lang levetid og god helse er å utvikle en vane av takknemlighet og gi slipp på fortiden vondt.
Lyst til å leve et langt og lykkelig liv? Tilgi det utilgivelige. Det er virkelig den snilleste ting du kan gjøre for deg selv. Din fiende er kanskje ikke fortjener å bli tilgitt for all den smerte og sorg og lidelse målrettet påført livet ditt, men du fortjener å være fri for denne onde. Som Ann Landers ofte sa "hat er som en syre. det skader på fartøyet i hvilken det er lagret, og ødelegger må fartøyet som den støpes."

Trinn

Hvordan å tilgi. Forstå at den beste hevn mot dine fiender er å leve et vellykket og lykkelig liv.
Hvordan å tilgi. Forstå at den beste hevn mot dine fiender er å leve et vellykket og lykkelig liv.
 1. 1
  Innse at det hat du føler mot din motstander ikke skade ham eller henne i det minste. Sjansene er, har fienden gått videre med livet og har ikke gitt deg en annen tanke. "Bitterhet er som å drikke gift og venter på det å drepe fienden."
 2. 2
  Forstå at den beste hevn mot dine fiender er å leve et vellykket og lykkelig liv. For å få enda med noen som prøvde å ødelegge deg? Vis dem og vise deg selv (og verden) at hindringene de prøvde å lage var ikke store nok til å deaktivere deg og / eller ødelegge deg.
 3. 3
  Innse at den nest beste hevnen er å slå den onde til noe, for å finne den velkjente silver lining i den mørke skyen. Tenk på fienden din som en som har hjulpet deg til å vokse. Selv om uheldige ting skje med oss, er det beste vi kan gjøre er å ta disse mulighetene som tester som vil enten ødelegge eller styrke oss. Hvis du har vært gjennom noe, det gjorde ikke ødelegge deg - ta det du har lært, og bli en bedre person på grunn av det.
 4. 4
  Lag en liste over de gode tingene som dukket opp som et resultat av denne forferdelige opplevelsen. Du har sikkert fokusert lenge nok på de negative delene av denne erfaringen. Se på problemet fra en helt ny vinkel, se på den positive siden. Det første elementet på den listen kan være lang forfallen fordi du har fokusert på det negative så lenge. Se om du kan identifisere 10 positive utfall av denne erfaringen.
 5. 5
  Se etter hjelperne. Fred Rogers (Mr. Rogers) fortalte at, som en liten gutt, ville han ofte blir urolig om store katastrofer i nyhetene. Moren ville fortelle ham, "se for hjelperne." I din egen marerittaktig opplevelse, tenker tilbake til de menneskene som hjalp deg. Tenk på deres vennlighet og uselviskhet praktisere det du har lært av dem.
  • Var noen din "Good Samaritan"? I denne bibelske historien, hjelper en reisende en stakkars sjel som ble banket opp på veien til Jeriko, og etterlatt for å dø. Kanskje dette er ikke alt om deg. Kanskje din rettssaken gitt en mulighet for andre til å stige til en anledning til å gi deg hjelp og støtte.
 6. 6
  Være medfølende med deg selv. Hvis du har ruminated løpet av dette problemet i lang tid, kunne styre denne båten inn i en ny retning ta litt tid, også. Som du prøver å lage en ny vei ut av den mørke skogen av denne gamle vondt, vil du gjøre feil. Tilgi deg selv. Vær tålmodig og snill mot deg selv. Ekstrem emosjonell smerte har en dyp effekt på kroppen. Gi deg selv tid til å gro - fysisk og følelsesmessig. Spis godt. Rest. Fokus på den naturlige skjønnheten i verden. Gi deg selv tillatelse til å kjenne på følelsene og bearbeide dem. Ikke flaske opp smerten.
 7. 7
  Lære at det arameiske ordet for "tilgi" betyr bokstavelig talt å "løse". Den raskeste måten å fri deg fra en fiende og alle assosiert negativitet er å tilgi. Løs bindingene og løsne deg fra vedkommendes stygghet. Ditt hat har bundet deg til den ansvarlige for smerten din. Din tilgivelse kan du begynne å gå bort fra ham eller henne og smerten. Tilgivelse er for deg og ikke den andre parten. Frigjøre deg gjennom tilgivelse er som å frigjøre deg fra kjeder av trelldom eller fra fengsel.
 8. 8
  Lær hvordan å balansere tillit med visdom. Det er et faktum at ikke alle av våre medmennesker er pålitelige. Vonde minner kan tjene til å beskytte oss mot fremtidige skader. Som forfatter Rose Søt skriver: "En mangel på tillit er noen ganger rett og slett å anerkjenne hverandres begrensninger".
  • Tilgivelse er ikke aksept for feil atferd. Hvis du må fortsette å samhandle med noen som har gjort deg urett, som har tilbudt en halt unnskyldning bare å følge det opp med mer dårlig oppførsel, krever ingenting du å stole på en slik person. Denne personen er ikke sannsynlig å stadig være troverdig - du må holde en avstand. Mens det er nytteløst å plage deg over denne personens handlinger, bør du ikke være hans eller hennes villig offer. Kvitter; gå videre.
  • En lovbryter som ønsker forsoning må gjøre sin del: gi en oppriktig unnskyldning, lover å ikke gjenta lovbruddet (eller liknende varer), gjøre det godt igjen, og gi det tid. Hvis du ikke ser omvendelse, forstår at i henhold tilgivelse til at personen er en fordel for deg selv, ikke til lovbryteren.
  • Med mindre de som har skadet oss virkelig har omvendt av hva de har gjort, må vi bruke visdom i å unngå å gjenta det vondt. Dette kan kreve å unngå de som er uomvendte av den skade som de har påført oss. Det ville være klokt å balansere tilgivelse mot den sikre kunnskap om at det onde eksisterer, og noen mennesker liker å skade andre.
 9. 9
  Slutte å fortelle "historien". Hvor mange ganger denne uken sa du til "historien" om hvor dårlig du var skadet, og hvor forferdelig du ble forurettet? Hvor mange ganger om dagen synes du om dette vondt? Det er en stake drevet ned i bakken som holder deg fra å flytte vekk fra dette vondt. Snarere tilgi din fiende fordi det er den snilleste du kan gjøre for dine venner og familie. Negativitet er deprimerende - fysisk, mentalt, åndelig og følelsesmessig.
 10. 10
  Fortelle "historien" fra den andre personens perspektiv. Faktisk forestille deg at du er den andre personen (den som fornærmet deg) og bruker ordet "jeg" når du sier hva denne personen ville si. Du, mest sannsynlig, ikke vet nøyaktig hva han / hun tenkte på da denne hendelsen pågikk, men later som du gjør, og bare gå med historien som kommer opp i hodet ditt. Sett deg ned med en venn, eller kanskje til og med den personen du prøver å tilgi, og fortelle historien som om du er den personen. Det er viktig å gjøre dette verbalt og ikke bare i hodet ditt. Innse på forhånd at dette ikke er en enkel oppgave, men det har stor makt. Din vilje til å fortelle historien fra den skyldige perspektiv krever en innsats på tilgivelse. Også, skjønner at dette ikke er en motsetning til foregående ledd siden dette perspektivet vil forandre historien.
 11. 11
  Etterutdanne din tenkning. Når din fiende og hans eller hennes onde handlinger kommer til hjernen, sende ham eller henne en velsignelse.. Håper det beste for ham eller henne. Dette har to virkninger. Man nøytraliserer det som syre av hat som ødelegger kroppen hvori det er lagret. Den onde vi ønsker for en annen synes å ha en rebound effekt. Det samme gjelder for det gode som vi ønsker for en annen. Når du gjør deg i stand til å returnere velsignelse for hat, vil du vite at du er godt på vei til helhet. De første 15 - eller 150 - gangene du prøver dette, kan "velsignelse" føler konstruert, tom, og selv hyklersk, men fortsette å prøve. Etter hvert vil det bli en ny vane, og kort tid etterpå, vil sinne og smerte som har brent i ditt hjerte fordampe, som dugg i morgensolen. Denne teknikken tvinger hjernen din til å overvinne den kognitive dissonans mellom å hate noen og handle medlidenhet med ham eller henne. Siden det er ingen måte å ta tilbake hva slags gest å være enig med hat ditt, er det eneste tankene dine kan gjøre endre din tro om personen å matche. Du vil begynne å si til deg selv: "S / han fortjener en velsignelse, og faktisk må trenger man veldig mye."
 12. 12
  Opprettholde perspektiv: Mens de "onde" handlinger av "fienden" din er sårende for deg og dine nærmeste omgivelser, går resten av verden på uvitende. Validere sin mening i livet ditt, men aldri miste perspektivet at andre ikke er involvert og ikke fortjener noe for å bli tatt ut på dem. Din fiende er noen andres elskede barn, noens ansatt, eller en barnets forelder.

Tips

 • Sett dine beste mentale energier (kanskje først i morgen) til å visualisere det nye livet du ønsker. Se deg selv - i fremtiden - som fri for denne smerte og lidelse..
 • Tilgi ham eller henne, ikke fortell dem, det er svaret! Tilgivelse er din og bare din, å leve uten tilgivelse er et liv fullt hvis såret.
 • Noen ganger hjelper det å tenke på hvordan andre har tilgitt etter utrolige omstendigheter. Spør venner for støtte og eksempler for å motivere deg mot tilgivelse.
 • Oppbevare følgende sitater i bakhodet hvis du finner det vanskelig å generere positive følelser for den personen:
  • "Å tilgi er å sette en fange fri og oppdage at fangen var deg." - Lewis B. Smedes
  • "De som er de vanskeligste å elske, trenger det mest."
  • "Følg fred med alle mennesker, og hellighet,"-Hebreerne 12:14. "
  • "Så langt som mulig, uten overgivelse, være på god fot med alle personer." -Den Desiderata av Max Ehrmann
  • "Hate noen er å drikke gift og venter den andre personen til å dø av det."
  • "Hvis vi kunne lese den hemmelige historien om våre fiender vi skal finne i hver manns liv sorg og lidelse nok til å avvæpne all fiendtlighet." Henry Wadsworth Longfellow
  • "Gjør mot andre det du vil de skal gjøre mot deg" - The Golden Rule
  • "Correct og høflige ord ledsaget av tilgivelse er bedre enn veldedighet etterfulgt av krenkende ord." - Koranen 2:263
  • "Be kind, for alle du møter, kjemper en stor kamp." - Philo
  • "Enhver som hevder å være i lyset, men hater sin bror, er fremdeles i mørket. Men den som elsker sin bror bor i lyset, og det er ingenting i ham for å få ham til å snuble." 1 Johannes 2:9,10-Bibelen
  • "Enhver som hater sin bror, er en morder, og du vet at ingen morder har evig liv i ham." 1 Johannes 3:15 - Bibelen
  • "Hatet du bærer er en glo i ditt hjerte -. Langt mer skadelig for deg selv enn til dem" Lawana Blackwell, medgiften av Miss Lydia Clark, 1999.
  • "Den dumme verken tilgi eller glemme, den naive tilgi og glemme;. De kloke tilgi, men ikke glemme"
  • "Men dersom dere ikke tilgir, skal heller ikke deres Far som er i himmelen forlate eders overtredelser." Mark 11:26.
  • "For dersom dere tilgir menneskene deres overtredelser, da skal også deres himmelske Far tilgi dere" Matthew 06:14
 • Tilgivelse er et valg. Når du sier, "Jeg kan ikke tilgi den personen," hva du egentlig sier er: "Jeg velger ikke å tilgi den personen." Hvis du sier: "Jeg kan tilgi", vil du finne deg selv å tilgi snart.

Advarsler

 • Tilgivelse er vanskelig, men å leve med en grudge er enda vanskeligere. Holde nag flaske opp kan være svært farlig, og kan skade folk på måter du kanskje ikke ha forestilt seg.
 • Ekte tilgivelse er ubetinget og ikke betinget av en handling eller anmodning fra gjerningsmannen. Den type tilgivelse diskutert her er ment å frigjøre deg fra impotent raseri, depresjon og fortvilelse som sykepleier en klagemål fører.